Speltvlokken ontstaan door de hele speltkorrels plat te walsen. De vlokken kunnen goed gebruikt worden voor het maken van brood of als basis voor een voedzaam ontbijt.
De speltvlokken worden gemaakt van de hele graankorrel. Hierdoor blijven alle voedingswaarden behouden. De speltvlokken zijn dan ook 100% volkoren en rijk aan vezels. Speltvlokken leveren je bovendien een goede hoeveelheid plantaardige eiwitten.
Speltvlokken zijn lekker door yoghurt of kwark, maar ook erg geschikt om een heerlijke pap van te maken. Hiervoor kook je de speltvlokken ca. 10 minuten met melk of water, waarna je de pap nog 5 minuten laat nawellen. Om je ontbijtje helemaal compleet te maken kun je het nog aftoppen met wat verse of gedroogde vruchten en noten en pitten. Je kunt de speltvlokken ook uitstekend gebruiken om zelf brood of andere baksels van te maken.
Ingrediënten: speltvlokken
Land van herkomst: Nederland of Duitsland
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1454 kJ (344 kca) | |
Vet | 2,4 g | |
- waarvan verzadigd | 0,4 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | 0,4 g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | 1,3 g | |
Koolhydraten | 60,7 g | |
- waarvan suikers | 6,8 g | |
Voedingsvezels | 10,7 g | |
Eiwitten | 14,6 g | |
Zout | 0,0 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews