Onze biologische pijnboompitten zijn van een hoge kwaliteit. De ivoorwitte pitten komen van de Siberische den (Pinus Sibirica) uit Rusland. Pijnboompitten hebben een aangename harsachtige smaak en romige textuur.
Pijnboompitten groeien in de kegelvormige vruchten van pijnbomen. De oogst van pijnboompitten is zeer arbeidsintensief. Eerst worden de kegels geplukt, vervolgens worden de pitten losgeschud en uit de kegels gehaald en daarna wordt het vlies dat om de pitten zit verwijderd. Vandaar dat pijnboompitten behoorlijk duur zijn.
Pijnboompitten bevatten veel gezonde voedingsstoffen. Zo zitten ze vol met gezonde onverzadigde vetten, welke gunstig zijn voor je cholesterolspiegel. Ook bevatten ze veel verschillende vitamines en mineralen, zoals B-vitamines, vitamine E, koper, magnesium en zink.
Pijnboompitten zijn ontzettend lekker door salades, stamppotten en pasta- of rijstgerechten. Daarnaast zijn de pitten ideaal om zelf pesto mee te maken. Je kunt de pijnboompitten voor gebruik nog even kort roosteren in een droge koekenpan. Hierdoor worden de pitjes nog smaakvoller en lekker knapperig.
Ingrediënten: pijnboompitten (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Rusland
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 2532 kJ (611 kcal) | |
Vet | 50,7 g | |
- waarvan verzadigd | 5,3 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | 19,1 g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | 21,4 g | |
Koolhydraten | 14,2 g | |
- waarvan suikers | 3,8 g | |
Voedingsvezels | 0,8 g | |
Eiwitten | 24,0 g | |
Zout | 0,0 g | |
Vitamine B1 / Thiamine | 0,81 mg | 74% |
Vitamine B3 / Niacine | 3,6 mg | 23% |
Vitamine B11 / Folaat | 57,0 µg | 29% |
Vitamine E | 24 mg | 200% |
Fosfor | 508 mg | 73% |
IJzer | 5,5 mg | 39% |
Kalium | 599 mg | 30% |
Koper | 1,0 mg | 100% |
Magnesium | 233 mg | 62% |
Zink | 4,3 mg | 43% |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews