De smaak van witte bonen is mild en licht nootachtig. Doordat ze hun vorm en structuur goed behouden tijdens het koken, zijn witte bonen ideaal om extra textuur toe te voegen aan je maaltijden. Oorspronkelijk is de witte boon afkomstig uit Zuid-Amerika.
Witte bonen hebben een hoog vezelgehalte. 100 gram witte bonen levert je maar liefst 25 gram vezels. Dit valt al binnen de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 25-30 gram. Witte bonen bevatten daarnaast veel eiwitten. Hierdoor zijn ze heel geschikt om te gebruiken als plantaardige eiwitbron.
Witte bonen geven je gerechten een fijne bite. De boontjes zijn een heerlijke toevoeging aan bijvoorbeeld salades, soepen, stoofschotels, chilli’s en stamppotten. Witte bonen zijn ook heel geschikt om zelf een lekkere dip of spread van te maken.
Laat de witte bonen voor gebruik 8-12 uur weken in ruim water. Vervolgens kook je de bonen in 40-50 minuten gaar.
Ingrediënten: witte bonen (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Kirghizstan
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1394 kJ / 333 kcal | |
Vet | 0,9 g | |
- waarvan verzadigd | 0,2 g | |
Koolhydraten | 45,1 g | |
- waarvan suikers | 2,1 g | |
Voedingsvezels | 15,2 g | |
Eiwitten | 23,4 g | |
Zout | 0,03 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews