Gele splitlinzen geven je gerechten een prachtige gele kleur. Ze hebben een zoete, nootachtige smaak en krijgen na het koken een zachte textuur. Gele splitlinzen zijn hierdoor ideaal om te gebruiken in soepen en curry’s.
Gele splitlinzen zijn een gezonde toevoeging aan je gerechten. De kleine peulvruchten zitten namelijk vol met vezels en eiwitten. Gele splitlinzen passen door het hoge eiwitgehalte bovendien goed in een plantaardig voedingspatroon.
Gele splitlinzen geven je gerechten een romige textuur. Hierdoor zijn ze heel geschikt om te gebruiken in stoofgerechten, soepen en curry’s. Gele splitlinzen zijn een veelgebruikt ingrediënt in Indiase dahl.
Je hoeft de gele splitlinzen niet te weken voor het koken. Was ze wel even van tevoren. Gele splitlinzen koken in 15-20 minuten gaar.
Ingrediënten: linzen geel licht geoliëd met zonnebloemolie (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Turkije
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1320 kJ / 314 kcal | |
Vet | 2,2 g | |
- waarvan verzadigd | 0,3 g | |
Koolhydraten | 36,9 g | |
- waarvan suikers | 4,0 g | |
Voedingsvezels | 23,2 g | |
Eiwitten | 25,3 g | |
Zout | 0,05 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews