Biologische psylliumvezels (ook wel vlozaad genoemd) bevatten van nature een hoog vezelgehalte van maar liefst 77%, waarvan het grootste gedeelte bestaat uit in water oplosbare voedingsvezels. Eén eetlepel (±5 gram) psylliumvezels levert je al zo’n 4 gram vezels. Hierdoor zijn biologische psylliumvezels ideaal om je dagelijkse vezelinname op een eenvoudige manier te verhogen. De Gezondheidsraad adviseert om dagelijks 30-40 gram vezels binnen te krijgen uit verschillende voedingsbronnen.
Psylliumvezels zijn de gedroogde en gemalen schillen van de zaadjes van de Plantago ovata. Deze kruidachtige plant wordt veel verbouwd in India, waar de warme droge weersomstandigheden na het regenseizoen de ideale groeiomstandigheden vormen. Ongeveer 120 dagen na het zaaien kunnen de zaadjes geoogst worden.
Doordat psylliumvezels tot wel 15x hun eigen gewicht aan water op kunnen nemen, zorgen ze voor extra binding en structuur van je gerechten. Dankzij de neutrale smaak kun je psylliumvezels eenvoudig toevoegen aan een smoothie, yoghurt, vla of (havermout)pap. Bovendien zijn psylliumvezels erg geschikt om te gebruiken als bindmiddel in glutenvrije baksels, zoals brood, (bananen)cake of wraps. Let op, het is belangrijk om voldoende water te drinken in combinatie met psylliumvezels.
Ingrediënten: psylliumvezels (van biologische landbouw)
Land van herkomst: India
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: koel bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 812 kJ (200 kcal) | |
Vet | 0 g | |
- waarvan verzadigd | 0 g | |
Koolhydraten | 10 g | |
- waarvan suikers | 0 g | |
Voedingsvezels | 77 g | |
Eiwitten | 0,7 g | |
Zout | 0,3 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews