Lucuma poeder heeft een heerlijk zoete vanille-karamelachtige smaak. Lucuma vruchten groeien aan de lucuma boom die van origine voorkomt in het Andesgebergte. De vruchten kunnen gewoon los gegeten worden, maar in Nederland is enkel de poedervorm verkrijgbaar. Dit poeder wordt gemaakt door het vruchtvlees te drogen en tot poeder te vermalen. Zo blijft het langer houdbaar en is het beter te vervoeren.
Naast de lekkere smaak, brengt lucuma poeder ook gezondheidsvoordelen met zich mee. Zo zit het boordevol ijzer en zink. Deze mineralen hebben meerdere functies in je lichaam, waaronder het ondersteunen van je energiestofwisseling en immuunsysteem.
Lucuma poeder is op meerdere manieren te gebruiken. Dankzij de zoete smaak is het heel lekker om toe te voegen aan bakrecepten, toetjes of gewoon door de yoghurt. Je kunt lucuma poeder ook makkelijk gebruiken in sappen, shakes of smoothies, aangezien het poeder gemakkelijk oplost.
Ingrediënten: lucuma poeder (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Peru
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1676 kJ (400 kcal) | |
Vet | 0,0 g | |
- waarvan verzadigd | 0,0 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | 0,0 g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | 0,0 g | |
Koolhydraten | 86,7 g | |
- waarvan suikers | 13,3 g | |
Voedingsvezels | 0,0 g | |
Eiwitten | 6,7 g | |
Zout | 0,1 g | |
IJzer | 8,0 mg | 57% |
Zink | 2,8 mg | 28% |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews