Onze biologische cacao nibs zijn een perfecte toevoeging aan je schaaltje yoghurt, havermout of smoothie in de ochtend, maar ook heerlijk om gewoon los te eten. Cacao nibs hebben een diepe cacao smaak en lekkere knapperige structuur. De cacao nibs bestaan uitsluitend uit rauwe cacao, zonder toevoegingen.
Onze biologische cacao nibs worden gemaakt van Criollo cacaobonen uit Peru. Deze soort staat bekend om zijn hoge kwaliteit en verfijnde smaak. Na de oogst worden de cacaobonen gefermenteerd en gedroogd. De gedroogde rauwe cacaobonen worden vervolgens geschild en in kleine stukjes gebroken. Dit zijn de cacao nibs. Doordat de cacao nibs niet verhit worden, blijven alle voedingsstoffen optimaal behouden.
De biologische cacao nibs kunnen op veel verschillende manieren gebruikt worden. Je kunt de cacao stukjes toevoegen aan een smoothie, maar ze zijn ook heerlijk door de yoghurt, kwark of havermout. Of eet de cacao nibs gewoon los, bijvoorbeeld in combinatie met een kopje thee. Cacao nibs zijn bovendien heel geschikt om te verwerken in baksels, zoals koekjes, cakes, muffins of pannenkoeken. Probeer bijvoorbeeld dit heerlijke recept voor chocolade truffels met cacao nibs eens!
Ingrediënten: cacao (van biologische landbouw)
Land van herkomst: peru
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 2454 kJ (596 kcal) | |
Vet | 54,5 g | |
- waarvan verzadigd | 34,3 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | - g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | - g | |
Koolhydraten | 5,5 g | |
- waarvan suikers | 0,3 g | |
Voedingsvezels | - g | |
Eiwitten | 11,6 g | |
Zout | 0,0 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews