Biologisch boekweitmeel is perfect voor het bakken van pannenkoeken, poffertjes, koekjes of broden. Boekweitmeel heeft een unieke, licht nootachtige smaak. Het kan in recepten gebruikt worden als vervanger van tarwemeel. Boekweitmeel is van nature glutenvrij.
Boekweitmeel is het gemalen zaad van de boekweitplant. Boekweit is oorspronkelijk afkomstig uit China. Tegenwoordig wordt het ook in verschillende Europese landen geproduceerd. Doordat ons boekweitmeel is gemaakt van de gehele boekweitkorrel bevat het nog alle voedingsstoffen. Het zit boordevol vezels, vitamines en mineralen. Boekweitmeel is onder andere een goede bron van vitamine B6, vitamine B11, koper en zink, welke mede zorgen voor een goede weerstand.
Biologisch boekweitmeel is ontzettend veelzijdig. Het is uitstekend te gebruiken voor het bakken van pannenkoeken of poffertjes, maar je kunt er ook heerlijke cakes of broden mee maken. Of gebruik eens boekweitmeel in de bodem van een hartige taart of pizza, ook erg lekker!
Ingrediënten: boekweit (van biologische landbouw)
Land van herkomst: china
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1496 kJ (353 kcal) | |
Vet | 2,0 g | |
- waarvan verzadigd | 0,4 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | 0,6 g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | 0,6 g | |
Koolhydraten | 72,0 g | |
- waarvan suikers | 2,0 g | |
Voedingsvezels | 5,6 g | |
Eiwitten | 9,0 g | |
Zout | 0,0 g | |
Vitamine B1 / Thiamine | 0,2 mg | 18% |
Vitamine B6 / Pyridoxine | 0,25 mg | 18% |
Vitamine B11 / Folaat | 54,0 µg | 27% |
Fosfor | 150 mg | 21% |
Koper | 0,56 mg | 56% |
Magnesium | 117 mg | 31% |
Zink | 2,0 mg | 20% |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews