Biologische gemalen witte peper geeft je gerechten een diepe en pittige pepersmaak. Onze fijngemalen biologische witte peper wordt gemaakt van peperkorrels van de hoogste kwaliteit. Witte peper combineert perfect met groenten, vis, blanke vleesgerechten en sauzen.
Witte peper en zwarte peper zijn afkomstig van de bessen van dezelfde plant, de Piper nigrum. Het verschil is dat voor zwarte peper onrijpe bessen worden gebruikt, terwijl witte peper wordt verkregen van rijpe bessen. Deze rijpe bessen worden meerdere dagen geweekt in stromend water, waardoor de bessen gaan gisten en openbarsten en er een wit peperbolletje overblijft. Dit witte peperbolletje wordt vervolgens gedroogd en fijngemalen. Vergeleken met zwarte peper is de smaak van witte peper wat pittiger met een aromatische aardse en zoete nasmaak.
Biologische witte peper is een ideaal om vrijwel al je gerechten extra smaak te geven. Witte peper is door de kleur bovendien handig om te gebruiken in combinatie met lichtgekleurde ingrediënten, omdat je geen zwarte peperspikkels ziet. Denk bijvoorbeeld aan witte vis, lichtgekleurde (room)sauzen, soepen, kip en kalfsvlees.
Ingrediënten: peper wit (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Sri Lanka
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1238 kJ / 269 kcal | |
Vet | 2,1 g | |
- waarvan verzadigd | 0,6 g | |
Koolhydraten | 69,0 g | |
- waarvan suikers | 0,0 g | |
Voedingsvezels | 26,0 g | |
Eiwitten | 10,0 g | |
Zout | 0,004 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews