Biologische nootmuskaat is een heerlijke smaakmaker. De warme en rijke notige smaak past perfect bij veel verschillende soorten groente- en vleesgerechten. Nootmuskaat is bovendien een belangrijk onderdeel van speculaaskruiden. Met deze traditionele smaakmaker worden je gerechten nog lekkerder!
Nootmuskaat wordt verkregen uit de gedroogde pit van de vrucht van de muskaatboom Myristica fragrans). Van oorsprong kwam de muskaatboom alleen voor op de Molukken in Indonesië, waar nootmuskaat ook veel werd gebruikt in traditionele gerechten. Tegenwoordig wordt nootmuskaat ook verbouwd in andere tropische landen, zoals Sri Lanka en India. Sinds de 16e eeuw vormt de aromatische smaakmaker ook een vast onderdeel in de Europese keuken.
Biologische nootmuskaat is erg veelzijdig en past bij veel verschillende gerechten. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken om groenten mee op smaak te brengen, maar het is ook een heerlijke toevoeging aan aardappelpuree, stamppot of lasagne. Nootmuskaat is ook erg lekker om te combineren met andere specerijen, zoals kaneel. Bijvoorbeeld om te gebruiken in zoete recepten, zoals cake, speculaas of ontbijtkoek.
Ingrediënten: nootmuskaat (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Sri Lanka
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 2231 kJ (536 kcal) | |
Vet | 36,0 g | |
- waarvan verzadigd | 30,0 g | |
Koolhydraten | 45,0 g | |
- waarvan suikers | 0,0 g | |
Voedingsvezels | 4,0 g | |
Eiwitten | 6,0 g | |
Zout | 0,04 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews