Biologisch Ceylon kaneel is niet te vergelijken met de standaard cassia kaneel die je veelal in de supermarkt tegenkomt. Ceylon kaneel is namelijk minder bitter en heeft een rijkere en complexere smaak. Deze aromatische zoete smaakmaker is heerlijk om te gebruiken in zowel hartige als zoete gerechten.
Onze biologische Ceylon kaneel is afkomstig uit Sri Lanka. Dit is ook waar deze kaneelsoort oorspronkelijk vandaan komt. Vroeger had Sri Lanka namelijk de naam Ceylon. Het kaneelpoeder wordt gemaakt van de dunne binnenbast van de Cinnamomum zeylanicum. De binnenbast van deze tropische boom wordt gedroogd, waarna de kenmerkende opgerolde kaneelstokjes ontstaan. Deze kaneelstokjes worden vervolgens vermalen tot poeder.
Biologische Ceylon kaneel kan je op heel veel manieren gebruiken. Het warme specerij past ontzettend goed bij hartige gerechten zoals stoofschotels, rode kool en moussaka. Ook in zoete lekkernijen zoals appeltaart, ontbijtkoek en speculaas is kaneel niet weg te denken. Daarnaast kan je kaneel natuurlijk ook gebruiken om je ontbijtjes nog lekkerder te maken. Doe bijvoorbeeld eens wat kaneel door je havermout, yoghurt, smoothie of rijstepap.
Ingrediënten: kaneel Ceylon (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Sri Lanka
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1005 kJ / 243 kcal | |
Vet | 1,0 g | |
- waarvan verzadigd | 0,3 g | |
Koolhydraten | 28,0 g | |
- waarvan suikers | 2,0 g | |
Voedingsvezels | 53,0 g | |
Eiwitten | 4,0 g | |
Zout | 0,025 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews