Onze gebrande pinda’s zijn bijzonder lekker. Doordat de pinda’s kort zijn gebakken in pindaolie, zijn ze vol van smaak en hebben ze een heerlijk knapperige bite.
Pinda’s zijn erg rijk aan gezonde onverzadigde vetten, welke gunstig zijn voor je cholesterolspiegel. Daarnaast leveren pinda’s je veel verschillende vitamines en mineralen. Ze bevatten onder andere veel van de antioxidant vitamine E en zijn rijk aan vitamine B3, een belangrijke vitamine voor je energiestofwisseling. De mineralen fosfor en magnesium uit pinda’s helpen je botten sterk te houden. Doordat pinda’s ook veel eiwitten bevatten, zijn ze perfect om als snack te nemen na een training.
Je kunt gebrande pinda’s uitstekend gebruiken om mee te koken. Ze zijn erg lekker om te verwerken in rijst- of noedelgerechten, of om soep mee te maken. Maar ook als gezond tussendoortje of om weg te zetten als hapje op een feestje zijn deze smaakvolle pinda’s erg geschikt.
Ingrediënten: pinda's, arachideolie en zout
Land van herkomst: china
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Houdbaarheid: 6 maanden
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 2569 kJ (620 kcal) | |
Vet | 50,5 g | |
- waarvan verzadigd | 7,4 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | 29,2 g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | 11,3 g | |
Koolhydraten | 13,2 g | |
- waarvan suikers | 5,2 g | |
Voedingsvezels | 6,8 g | |
Eiwitten | 24,8 g | |
Zout | 0,9 g | |
Vitamine B3 / Niacine | 16,3 mg | 102% |
Vitamine B11 / Folaat | 56,1 µg | 28% |
Vitamine E | 5,8 mg | 48% |
Fosfor | 462 mg | 66% |
Kalium | 627 mg | 31% |
Koper | 0,65 mg | 65% |
Magnesium | 188 mg | 50% |
Seleen | 13 µg | 24% |
Zink | 2,8 mg | 28% |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews