Onze rauwe pinda’s zijn ongebrand en ongezouten. De pinda’s zijn alleen kort geblancheerd om het velletje te verwijderen. Rauwe pinda’s zijn heerlijk om te verwerken in gerechten, maar ook perfect om zelf pindakaas van te maken.
Pinda’s passen uitstekend in een gezond voedingspatroon. Ze bevatten veel gezonde onverzadigde vetten en zitten boordevol vitamines en mineralen. Zo bevatten pinda’s ontzettend veel vitamine B3, dat onder andere belangrijk is voor je energiestofwisseling. Ook de antioxidant vitamine E en de mineralen fosfor, kalium, koper, magnesium, selenium en zink zijn volop in de pinda te vinden. Pinda’s hebben bovendien een hoog eiwit- en vezelgehalte.
Rauwe pinda’s kunnen goed gebruikt worden om mee te koken. Je kunt ze verwerken in gerechten of je eigen pindakaas van maken. Het is ook erg lekker om de rauwe pinda’s voor gebruik zelf te roosteren. Dit kan gemakkelijk in een pan of oven. Roosteren zorgt voor een intensere smaak en een knapperige bite. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om onze gebrande pinda’s te bestellen.
Ingrediënten: pinda's
Land van herkomst: china
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 2596 kJ (627 kcal) | |
Vet | 51,7 g | |
- waarvan verzadigd | 7,5 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | 32,1 g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | 9,4 g | |
Koolhydraten | 11,8 g | |
- waarvan suikers | 4,8 g | |
Voedingsvezels | 6,8 g | |
Eiwitten | 25,2 g | |
Zout | 0,0 g | |
Vitamine B3 / Niacine | 17,6 mg | 110% |
Vitamine B11 / Folaat | 56,6 µg | 28% |
Vitamine E | 6,4 mg | 53% |
Fosfor | 456 mg | 65% |
Kalium | 757 mg | 38% |
Koper | 0,61 mg | 61% |
Magnesium | 216 mg | 58% |
Seleen | 16 µg | 29% |
Zink | 3,3 mg | 33% |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews