Gebrande pecannoten zijn heerlijk krokant van buiten en romig van binnen. De zoete smaak van de pecannoten kom door het branden nog beter tot zijn recht. Gebrande pecannoten zijn perfect om mee te bakken, maar ook heerlijk als tussendoortje of door een salade.
Naast de lekkere smaak, leveren pecannoten je ook ontzettend veel gezonde voedingsstoffen. De noten zijn rijk aan gezonde onverzadigde vetten en zitten boordevol vitamines en mineralen. Ze bevatten onder andere veel magnesium en zink, twee mineralen die je lichaam helpen bij het vrijmaken van energie uit je voeding. Ook de antioxidant vitamine E is volop in de pecannoot aanwezig.
Je kunt gebrande pecannoten voor vrijwel alles gebruiken. Deze veelzijdige noot is een lekkere toevoeging aan salades en stamppotten, maar kan ook goed los gegeten worden. De zoet-romige smaak maakt van de pecannoot is de ideale toevoeging aan zoete baksels. Je kunt de gebrande pecannoten bijvoorbeeld gebruiken in taarten, koekjes, brownies of notenbrood.
Ingrediënten: pecannoten en arachideolie
Land van herkomst: USA
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Houdbaarheid: 3 maanden
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 2971 kJ (721 kcal) | |
Vet | 72,0 g | |
- waarvan verzadigd | 6,2 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | 40,7 g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | 21,5 g | |
Koolhydraten | 4,4 g | |
- waarvan suikers | 4,0 g | |
Voedingsvezels | 9,6 g | |
Eiwitten | 9,2 g | |
Zout | 0,0 g | |
Vitamine B1 / Thiamine | 0,66 mg | 60% |
Vitamine B6 / Pyridoxine | 0,21 mg | 15% |
Vitamine E | 4,0 mg | 33% |
Fosfor | 277 mg | 39% |
IJzer | 2,5 mg | 18% |
Kalium | 410 mg | 21% |
Koper | 1,2 mg | 120% |
Magnesium | 121 mg | 32% |
Zink | 4,5 mg | 45% |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews