Biologisch amandelschaafsel is een ideale topping voor gebak, dessert, hartige gerechten of salades. De knapperige schaafsels hebben een fijne dunne structuur en heerlijke volle amandelsmaak.
Amandelschaafsel is een gezonde toevoeging aan je gerechten. Amandelen zitten bomvol voedingstoffen, zoals gezonde onverzadigde vetzuren, eiwitten, vitamines en mineralen. Onder andere de antioxidanten vitamine E, koper en zink zijn volop in amandelen te vinden. Daarnaast bevatten ze veel calcium, fosfor en magnesium, welke belangrijk zijn voor het behoud van sterke botten. Amandelen zijn bovendien rijk aan vezels.
Biologisch amandelschaafsel is ontzettend lekker als garnering over zowel zoete als hartige gerechten. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken over cakes of koekjes of als versiering van ijs. Maar ook over pasta- of rijstgerechten, quiches en salades zijn de knapperige amandelschaafsels heerlijk. Voor een extra krokante bite kun je het amandelschaafsel nog even kort roosteren in een droge koekenpan.
Ingrediënten: amandelen (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Spanje
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 2609 kJ (631 kcal) | |
Vet | 55,8 g | |
- waarvan verzadigd | 3,7 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | 34,8 g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | 14,5 g | |
Koolhydraten | 7,1 g | |
- waarvan suikers | 3,8 g | |
Voedingsvezels | 7,0 g | |
Eiwitten | 21,7 g | |
Zout | 0,0 g | |
Vitamine B2 / Riboflavine | 0,70 mg | 50% |
Vitamine B3 / Niacine | 4,3 mg | 27% |
Vitamine E | 21,8 mg | 182% |
Calcium | 283 mg | 35% |
Fosfor | 625 mg | 89% |
IJzer | 3,3 mg | 24% |
Kalium | 882 mg | 44% |
Koper | 0,65 mg | 65% |
Magnesium | 305 mg | 81% |
Zink | 3,1 mg | 31% |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews