Ons biologische amandelmeel is de perfecte basis om de lekkerste bakcreaties mee te maken. Het amandelmeel wordt gemaakt van verse amandelen uit Spanje. De amandelen worden enkel kort geblancheerd en vermalen, er komt verder geen bewerking aan te pas.
Aangezien amandelmeel volledig bestaat uit gemalen amandelen, levert het ook alle gezondheidsvoordelen van amandelen. Het zit vol met gezonde onverzadigde vetzuren, vezels, vitamines en mineralen. Zo bevat het veel van de antioxidant vitamine E en is het een goede bron van ijzer, koper en zink. Deze mineralen zijn onder andere belangrijk voor het behoud van een goede weerstand.
Amandelmeel is ideaal om te gebruiken in baksels, zoals bananenbrood, cakes of koekjes. Je kunt het bovendien gebruiken om heerlijke pannenkoeken van te bakken. Ook voor de bodem van een hartige taart is amandelmeel echt een aanrader. Tip: Je kunt amandelmeel ook heel gemakkelijk zelf maken. In onze blog lees je hoe.
Ingrediënten: amandelen (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Spanje
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 2609 kJ (631 kcal) | |
Vet | 55,8 g | |
- waarvan verzadigd | 3,7 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | 34,8 g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | 14,5 g | |
Koolhydraten | 7,1 g | |
- waarvan suikers | 3,8 g | |
Voedingsvezels | 7,0 g | |
Eiwitten | 21,7 g | |
Zout | 0,0 g | |
Vitamine B2 / Riboflavine | 0,70 mg | 50% |
Vitamine B3 / Niacine | 4,3 mg | 27% |
Vitamine E | 21,8 mg | 182% |
Calcium | 283 mg | 35% |
Fosfor | 625 mg | 89% |
IJzer | 3,3 mg | 24% |
Kalium | 882 mg | 44% |
Koper | 0,65 mg | 65% |
Magnesium | 305 mg | 81% |
Zink | 3,1 mg | 31% |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews