Volkoren langgraanrijst of langkorrelrijst is mild en nootachtige van smaak. De lange dunne korrels koken luchtig en droog. Deze volkoren variant heeft iets meer bite dan witte langgraanrijst.
Volkoren langgraanrijst is een ideale keuze om extra vezels binnen te krijgen. Doordat de vezelrijke zemel nog om de rijstkorrel zit, bevat deze volkoren langgraanrijst meer vezels dan de witte variant. Witte rijst wordt gepolijst, waarbij de zemel verwijderd wordt.
Deze volkoren rijst met lange korrel is ideaal om te gebruiken voor gerechten als nasi, curry’s en rijstsalades. Daarnaast kun je volkoren langgraanrijst gebruiken als bijgerecht voor bijvoorbeeld vlees of vis.
Kooktijd: ca 15 minuten
Ingrediënten: lange rijst bruin (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Pakistan
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1474 kJ / 347 kcal | |
Vet | 0,6 g | |
- waarvan verzadigd | 0,2 g | |
Koolhydraten | 78,8 g | |
- waarvan suikers | 0,2 g | |
Voedingsvezels | 1,0 g | |
Eiwitten | 6,7 g | |
Zout | 0,0 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews