Jasmijnrijst is een langkorrelige rijstsoort met een lichtzoete nootachtige smaak en heerlijk bloemige geur. Deze smaakvolle rijstsoort is ontzettend veelzijdig en kan bij veel verschillende gerechten geserveerd worden.
Jasmijnrijst dankt zijn naam aan de bijzondere bloemige geur die de korrels afgeven na het koken. Deze doet namelijk denken aan de geur van de jasmijnbloem. Hoewel jasmijnrijst gelijkenissen heeft met basmati rijst, zijn de korrels van jasmijnrijst iets zachter en plakkeriger.
Jasmijnrijst is een veelgebruikte rijstsoort in de Aziatische keuken. De geurige rijstkorrels passen goed bij curry’s en roerbakgerechten. Daarnaast is jasmijnrijst ideaal om te gebruiken als bijgerecht, bijvoorbeeld in combinatie met vlees of vis.
Kooktijd: ca 10 minuten
Ingrediënten: jasmijn rijst (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Cambodja
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1492 kJ / 352 kcal | |
Vet | 1,0 g | |
- waarvan verzadigd | 0,2 g | |
Koolhydraten | 78,0 g | |
- waarvan suikers | 0,0 g | |
Voedingsvezels | 1,3 g | |
Eiwitten | 7,0 g | |
Zout | 0,0 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews