Havervlokken worden gemaakt door haverkorrels te stomen en te pletten. Havervlokken zijn perfect als ontbijt, om je dag vol energie te kunnen beginnen!
Havervlokken zitten vol met waardevolle voedingsstoffen. Doordat ze gemaakt zijn van de héle haverkorrel, zijn alle vitamines, mineralen en vezels nog aanwezig.
Havervlokken verschillen van havermout doordat de korrel niet geknipt is. Hierdoor zijn havervlokken wat groter dan havermout en geven ze je maaltijd een extra bite.
Havervlokken zijn super veelzijdig. Je kunt havervlokken natuurlijk gebruiken om pap van te maken, maar ook aan een smoothie of een schaaltje kwark zijn de vlokken een heerlijke toevoeging. Havervlokken zijn ook heel geschikt om mee te bakken. Je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken om deze heerlijke havermoutkoekjes met cranberries mee te maken.
Ingrediënten: havervlokken
Land van herkomst: België, Frankrijk of Duitsland
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1574 kJ (374 kcal) | |
Vet | 6,9 g | |
- waarvan verzadigd | 1,2 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | 2,2 g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | 2,5 g | |
Koolhydraten | 55,7 g | |
- waarvan suikers | 0,0 g | |
Voedingsvezels | 10,6 g | |
Eiwitten | 16,9 g | |
Zout | 0,0 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews