Onze gele rozijnen zijn heerlijk zoet van smaak en hebben een sappige zachte textuur. De rozijnen hebben een lekker groot formaat, waardoor ze ideaal zijn al tussendoortje. Je kunt de rozijnen ook gebruiken in bakrecepten of combineren met yoghurt of kwark.
Onze gele rozijnen zijn afkomstig uit Chili. Rozijnen worden verkregen door witte druiven te drogen. Vanaf september worden de druiven geoogst. De druiven worden in trossen van de struiken geknipt en vervolgens in zon te drogen gelegd. Na het drogen worden de rozijn gezwaveld. Dit zwavelen wordt gedaan om de houdbaarheid van de rozijnen te verlengen. Het zwavelen zorgt er daarnaast voor dat de rozijnen minder donker verkleuren, vandaar de lichte gele kleur. In ons assortiment vindt je ook ongezwavelde blauwe rozijnen.
Gele rozijnen zijn een perfecte toevoeging aan bakrecepten, zoals brood, taart of cakes. Of gebruik de sappige rozijnen in hartige gerechten, zoals salades of rijsgerechten. Je kunt de gele rozijnen natuurlijk ook gewoon los eten, als smaakvol tussendoortje.
Ingrediënten: rozijnen, zonnebloemolie en conserveermiddel (E220)
Land van herkomst: Chili
Allergenen: bevat sulfiet en kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1378 kJ (325 kcal) | |
Vet | 0,5 g | |
- waarvan verzadigd | 0,1 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | 0,0 g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | 0,1 g | |
Koolhydraten | 71,7 g | |
- waarvan suikers | 69,0 g | |
Voedingsvezels | 3,7 g | |
Eiwitten | 3,1 g | |
Zout | 0,1 g | |
Kalium | 800 mg | 40% |
Koper | 0,39 mg | 39% |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews