Biologische incabessen zijn heerlijk door de yoghurt, havermout of in een salade. De incabessen hebben een frisse zoetzure smaak en een textuur die doet denken aan rozijnen. Een echte aanrader om eens te proberen!
Incabessen komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika, waar de bessen al duizenden jaren een belangrijke voedselbron vormen voor de oorspronkelijke bewoners. Incabessen groeien aan korte struikachtige planten die gele bloemen groeien. Na de bloei vormt de kelk van de bloem zich tot het kenmerkende omhulsel van de bes, wat doet denken aan een lampionnetje. Onze biologische incabessen komen uit Peru. Na de oogst worden de rijpe bessen zorgvuldig schoongemaakt en vervolgens gedroogd.
Incabessen kun je op veel verschillende manieren gebruiken. De frisse citrusachtige besjes passen perfect bij yoghurt of kwark, bijvoorbeeld in combinatie met muesli of granola en wat noten. Daarnaast zijn de besjes heerlijk om toe te voegen aan salades of om te verwerken in bakrecepten, zoals koekjes of cakes. Je kunt de bessen natuurlijk ook gewoon los eten, als smaakvol tussendoortje.
Ingrediënten: incabessen (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Peru
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1395 kJ (325 kcal) | |
Vet | 0,4 g | |
- waarvan verzadigd | 0,2 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | - g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | - g | |
Koolhydraten | 60,0 g | |
- waarvan suikers | 25,0 g | |
Voedingsvezels | 14,4 g | |
Eiwitten | 6,8 g | |
Zout | 0,0 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews