Onze biologische Deglet Nour dadels zijn enorm lekker om te eten al tussendoortje, maar ook perfect om te verwerken in zowel hartige als zoete recepten. De dadels hebben een aangename zachte, vlezige textuur en een volle zoete smaak. Doordat de pitten van de dadels al verwijderd zijn, kunnen ze direct gegeten worden.
Onze biologische dadels zijn afkomstig uit Tunesië. Dadels groeien aan hoge dadelpalmen in groepjes van enkele tientallen vruchten bij elkaar. Wanneer de dadels rijp zijn, worden de vruchten met de hand geoogst en vervolgens gedroogd in de zon. Dadels bevatten veel vezels en zijn ook een goede leverancier van de mineralen kalium en koper.
Dadels kun je op veel verschillende manieren gebruiken. Je kunt ze eten als verantwoord tussendoortje, maar ook uitstekend gebruiken in allerlei zoete of hartige recepten. Zo zijn dadels een perfecte toevoeging aan zoete baksels, zoals een banenbrood of notenreep. Maar ook in salades, stoofschotels of stamppotten zijn dadels erg lekker. Dadels zijn bovendien ideaal om te vullen, bijvoorbeeld met geitenkaas of met een walnoot.
Ingrediënten: dadels (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Tunesië
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1178 kJ (282 kcal) | |
Vet | 0,4 g | |
- waarvan verzadigd | 0,03 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | 0,04 g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | 0,02 g | |
Koolhydraten | 75,0 g | |
- waarvan suikers | 63,4 g | |
Voedingsvezels | 8,0 g | |
Eiwitten | 2,4 g | |
Zout | 0 g | |
Kalium | 656 mg | 33% |
Koper | 0,26 mg | 26% |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews