Dadels zijn een heerlijke zoete traktatie. De dadels hebben een vlezige structuur en bevatten geen pit meer. Dadels zijn uitermate vezelrijk en leveren je verschillende mineralen. Dadels zijn dan ook perfect om te gebruiken als verantwoord tussendoortje of om te verwerken in bakrecepten.
Doordat dadels ook veel suiker bevatten, kun je het beste een hoeveelheid van zo’n 3 tot 4 dadels per dag aanhouden. Op deze manier kan je genieten van alle voordelen van dadels, zonder dat je te veel suiker binnenkrijgt.
Dadels groeien in warme, zonnige klimaten. Onze Deglet Nour dadels komen uit Tunesië en Algerije. Dadels groeien in grote trossen aan de dadelpalm. De dadels worden in augustus, september en oktober geoogst. Na de oogst worden de dadels gedroogd in de zon, waardoor ze een prachtige goudbruine kleur krijgen.
Probeer ook onze Medjoul dadels eens. Deze soort is nog wat zachter van structuur.
Dadels kan je zo eten, als verantwoorde snack. Dadels zijn ook erg lekker om te vullen met zachte kaas. Of je kunt ze verwerken in gerechten, zoals een fruitsalade of stoofschotel. Dadels zijn ook perfect om te gebruiken in baksels. Probeer bijvoorbeeld dit heerlijke recept voor bonbons met dadels en noten eens!
Ingrediënten: dadels
Land van herkomst: Tunesië
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1178 kJ (282 kcal) | |
Vet | 0,4 g | |
- waarvan verzadigd | 0,03 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | 0,04 g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | 0,02 g | |
Koolhydraten | 75,0 g | |
- waarvan suikers | 63,4 g | |
Voedingsvezels | 8,0 g | |
Eiwitten | 2,4 g | |
Zout | 0,0 g | |
Kalium | 656 mg | 33% |
Koper | 0,26 mg | 26% |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews