Onze ongezwavelde gedroogde abrikozen hebben een heerlijke volzoete smaak en zachte structuur. De abrikozen zijn perfect voor tussendoor of om toe te voegen aan je yoghurt of kwark. Gedroogde abrikozen bevatten veel vezels, waardoor ze een mooie bijdrage leveren aan je dagelijkse vezelinname.
Het zwavelen van abrikozen zorgt ervoor de kenmerkende oranje kleur van de abrikozen behouden blijft tijdens het droogproces. Doordat deze abrikozen niet gezwaveld zijn, hebben ze een donkerdere kleur. De smaak van ongezwavelde abrikozen is echter misschien nog wel lekkerder dan van de gezwavelde variant! Onze ongezwavelde abrikozen komen uit Turkije. Vanaf juli worden de vruchten geoogst en daarna enkel gedroogd in de zon, ontpit en zorgvuldig gewassen.
Ongezwavelde gedroogde abrikozen zijn heerlijk door kwark, yoghurt en salades, maar ook erg lekker om te verwerken in rijstgerechten of bakrecepten. Probeer bijvoorbeeld dit heerlijke recept voor notenrepen met gedroogde abrikozen eens!
Ingrediënten: abrikozen
Land van herkomst: Turkije
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1203 kJ (285 kcal) | |
Vet | 0,0 g | |
- waarvan verzadigd | 0,0 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | 0,0 g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | 0,0 g | |
Koolhydraten | 59,0 g | |
- waarvan suikers | 56,0 g | |
Voedingsvezels | 14,4 g | |
Eiwitten | 5,0 g | |
Zout | 0,1 g | |
Vitamine A | 202 µg | 25% |
Vitamine B1 / Thiamine | 0,17 mg | 15% |
Vitamine B3 / Niacine | 3,3 mg | 21% |
Vitamine E | 4,0 mg | 33% |
Fosfor | 120 mg | 17% |
IJzer | 4,0 mg | 29% |
Kalium | 1500 mg | 75% |
Koper | 0,4 mg | 40% |
Magnesium | 65 mg | 17% |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews