Onze biologische gedroogde abrikozen zijn heerlijk zacht en hebben een volle zoete smaak. Gedroogde abrikozen zijn erg lekker door de yoghurt, als tussendoortje of om te verwerken in (bak)recepten. Onze biologische abrikozen zijn niet bewerkt met zwavel, enkel zongedroogd en ontpit.
Gedroogde abrikozen bevatten ontzettend veel vezels. De gedroogde vruchten kunnen dan ook een mooie bijdrage leveren aan je dagelijkse vezelinname. Het advies is om zo’n 30 tot 40 gram vezels per dag te eten. Eén gedroogde abrikoos levert je al 1,3 gram vezels. Gedroogde abrikozen bevatten daarnaast veel vitamines en mineralen, waaronder vitamine A, vitamine B3, kalium en ijzer.
Gedroogde abrikozen zijn op veel verschillende manieren te gebruiken. Je kunt de gedroogde vruchten gebruiken als verantwoord tussendoortje, toevoegen aan de yoghurt of havermout, maar ook verwerken in zowel hartige als zoete gerechten. Gedroogde abrikozen zijn bijvoorbeeld een heerlijke toevoeging aan stoofgerechten of salades. Daarnaast zijn de vruchten ideaal om te gebruiken in bakrecepten, zoals cakes, notenrepen of fruit-notenbroden.
Ingrediënten: abrikozen (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Turkije
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1203 kJ (285 kcal) | |
Vet | 0 g | |
- waarvan verzadigd | 0 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | 0 g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | 0 g | |
Koolhydraten | 59,0 g | |
- waarvan suikers | 56,0 g | |
Voedingsvezels | 14,4 g | |
Eiwitten | 5,0 g | |
Zout | 0,1 g | |
Vitamine A | 202 µg | 25% |
Vitamine B1 / Thiamine | 0,17 mg | 15% |
Vitamine B3 / Niacine | 3,3 mg | 21% |
Vitamine E | 4,0 mg | 33% |
Fosfor | 120 mg | 17% |
IJzer | 4,0 mg | 29% |
Kalium | 1500 mg | 75% |
Koper | 0,4 mg | 40% |
Magnesium | 65 mg | 17% |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews