Ons chiazaad wordt verbouwd in Mexico. Chiazaden zijn kleine zwarte zaadjes afkomstig van de chia plant. Onze chiazaden zijn van de hoogste kwaliteit, 100% puur en zonder toevoegingen. Chiazaad kun je verwerken in allerlei gerechten!
Chiazaad is erg gezond. Het bevat namelijk veel omega 3-vetzuren en is een goede bron van vitamines, mineralen en vezels. De zaadjes zijn ook een goede bron van plantaardige eiwitten.
Chiazaden bevatten onder andere de vitamines B1 en B3. Deze B-vitamines helpen je lichaam bij het omzetten van voedsel in energie. De mineralen die je in de zaadjes kunt vinden zijn calcium, fosfor, ijzer, kalium, koper, magnesium, seleen en zink. Een hele hoop dus!
Chiazaad is gemakkelijk toe te voegen aan je voedingspatroon. Je kunt chiazaad namelijk op veel verschillende manieren gebruiken. Chiazaad is smaakloos, waardoor het gemakkelijk te integreren is in een maaltijd. Je kunt chiazaad bijvoorbeeld toevoegen aan yoghurt, havermout, smoothies of als lekkere crunch over een salade strooien. Chiazaad kan ook worden gebruikt om mee te bakken of als verdikkingsmiddel.
Ingrediënten: chiazaad
Land van herkomst: Zuid-Amerika of Mexico
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1825 kJ (443 kcal) | |
Vet | 30,7 g | |
- waarvan verzadigd | 3,3 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | 2,3 g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | 23,7 g | |
Koolhydraten | 7,7 g | |
- waarvan suikers | 0,0 g | |
Voedingsvezels | 34,4 g | |
Eiwitten | 16,5 g | |
Zout | 0,0 g | |
Vitamine B1 / Thiamine | 0,62 mg | 56% |
Vitamine B3 / Niacine | 9,0 mg | 56% |
Vitamine B11 / Folaat | 49,0 µg | 25% |
Calcium | 631 mg | 79% |
Fosfor | 860 mg | 123% |
IJzer | 7,7 mg | 55% |
Kalium | 407 mg | 20% |
Koper | 0,92 mg | 92% |
Magnesium | 335 mg | 89% |
Seleen | 55 µg | 100% |
Zink | 4,6 mg | 46% |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews