Mijn winkelwagen

Je winkelwagentje is leeg.

Vegetarische lasagne - Voedzaam en gezond!

Met deze vegetarische lasagne zet u een gerecht op tafel waar ook de meest uitgesproken vleeseters van zullen smullen. Hoewel de meeste mensen bij lasagne zullen denken aan een mengsel van gehakt en tomatensaus, is een vegetarische lasagne ook zeer zeker de moeite waard! Met dit recept dat helemaal niet moeilijk te maken is, en ook geschikt voor kinderen, hebt u tevreden eters aan tafel. Behalve lekker is deze vegetarische lasagne ook voedzaam en gezond door het gebruik van verse producten zoals aubergine, tomaten en pijnboompitten.

Hoeveelheid: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten plus 25 minuten in de oven

 

Ingrediënten

  • 1 pak lasagnebladen (verse zijn het lekkerst maar met droge bladen kan het ook prima!)
  • 8 pruimtomaten
  • 1 aubergine
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 bol mozzarella maxi
  • 100 gr pijnboompitten
  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • basilicum blaadjes

Bereidingswijze vegetarische lasagne

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Snijd de aubergine in schijven van ongeveer 1 cm dik en laat uitlekken op keukenpapier
  3. Snijd 6 pruimtomaten klein en 2 pruimtomaten in plakjes
  4. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn
  5. Snijd de mozzarella in plakken
  6. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter en zet apart
  7. Smelt de roomboter in een hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook twee minuten op laag vuur
  8. Voeg de pruimtomaten en de balsamicoazijn toe en laat vijf minuten afgedekt pruttelen. Breng op smaak met zout, peper en de Italiaanse kruiden
  9. Bestrooi ondertussen de plakken aubergine met zout en peper
  10. Bedek nu de bodem van een ovenschaal met schijven aubergine. Schep hierover een derde van de tomatensaus. Bedek met lasagnebladen. Herhaal dit om een tweede laag te maken. Maak tenslotte een derde laag van de resterende aubergine en tomatensaus. Sluit af met de plakjes tomaat en bedek deze met de plakken mozzarella en de geroosterde pijnboompitjes
  11. Zet 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden
  12. Garneer de lasagne met basilicum blaadjes

Serveer de lasagne eventueel met een frisse groene salade met wat tomaat en pijnboompitten en uw maaltijd is helemaal af! Eet smakelijk!

Bekijk ook ons: pesto brood recept

Vorige Volgende