Mijn winkelwagen

Je winkelwagentje is leeg.

Tropische cheesecake met een mango Swirl

mango cheesecakeOpzoek naar een cheesecake recept? Zie hier een glutenvrij tropische cheesecake met een mango Swirl.

Dit recept is gemaakt door Marike van 'Oh My Pie'. Marike maakt om de twee weken een heerlijk glutenvrij cheesecake speciaal voor ons blog.

Wanneer de herfst z’n intocht maakt en de zon te weinig kracht lijkt te hebben om door de wolken heen te breken, is het de kunst om zelf de zomer in huis te halen.

In de zomer kan ik er ontzettend van genieten om over een markt te banjeren en kleurrijke groenten en fruit te kopen. Het ultieme zomer gevoel! Zo ontstond in een mum van tijd het creatieve idee om verschillende kleuren en smaken met elkaar te combineren.

Een goede bodem is de basis van een succesvolle cheesecake. Voor de bodem van dit pareltje heb ik gebruik gemaakt van een perfecte kwaliteit amandelmeel, boekweitmeel en ontpitte dadels. De specerijen en de kokosolie geven de smaak van de cheesecake een extra dimensie.

Deze bodem gecombineerd met een gezonde vulling en een mango Swirl. Wauw, wat is dat genieten zeg!

Deze taart kun je met gemak als ontbijt serveren, zo start je de dag met een gezond en vullend ontbijt. Dat amandelmeel buiten de geweldige smaak ook heel gezond is kun je hier lezen.

Wie vertelde mij nou laatst dat gezond eten saai is? Nee hoor, je hebt zelf de touwtjes in handen. Je moet alleen zelf de slingers ophangen want een ander doet het niet voor je.

Wil jij ook zo’n feestje op jouw ontbijtbord? Stroop de mouwen op en ga aan de slag met het recept!

 

Bereidingstijd
Voorbereiding: 45 minuten
Wachttijd: 4 uur

 

Benodigdheden
• taartvorm #23 cm doorsnede (natuurlijk is het ook mogelijk om meerdere één-persoonstaartvormpjes te gebruiken)
• eetlepel
• theelepel
• blender of keukenmachine
• beslagkom
• een mixer
• steelpannetje
 

Ingrediënten:

mango cheesecake 2Voor de bodem:
• 100 gr. dadels (ontpit)
• 75 gr. amandelmeel
• 75 gr. boekweitmeel

• 50 gr. pecannoten
• handje rozijnen
• 1 tl kaneel (evt. koek en speculaaskruiden)
• 1 tl wijnsteenbakpoeder of bakpoeder

• snufje zout

  • optioneel: 3 eetlepels kokosrasp
  • optioneel: 3 eetlepels cacaonibs

 

Voor de vulling
De eerste laag:

  • 1000 gr. Griekse yoghurt of soja yoghurt
  • 10 blaadjes gelatine*
  • 8 el. agave siroop
  • 1 tl vanille aroma of de merg van een vanille stokje
  • 3 el. kokosrasp

 

De Swirl:

  • 1 mango
  • 2 blaadjes gelatine
  • Scheutje citroensap

 

*Wanneer je soja yoghurt gebruikt kun je 2 blaadjes extra toevoegen.

 

Wat moet je doen?

1). Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2). Bekleed de bodem van een ronde springvorm met een stuk bakpapier. Dit is heel eenvoudig: je plaatst de ring bovenop de bodem als het bakpapier daar bovenop ligt. Vervolgens kun je het overtollige papier aan de buitenkant wegknippen.

3). De ingrediënten voor de bodem doe je in de beslagkom, behalve de pecannoten.

4). Kneed de ingrediënten tot een stevige kneedbare deegbal. Is het deeg te droog dan kun je een scheutje water toevoegen.

5). Verspreid het deeg over de bodem van de springvorm (gebruik evt. een natte lepel of vingers om plakken te voorkomen).

6). Breek de pecannoten om ze vervolgens over de bodem te verspreiden.

7). De bodem mag nu 20 minuten de oven in. Hou de bodem goed in de gaten. Het is de bedoeling dat de bodem een iets krokant wordt. Als de bodem is afgekoeld kun je de optionele ingrediënten over de bodem verdelen.

 

De vulling:

8). Doe de soja yoghurt of de Griekse yoghurt samen met de vanille en het zoetmiddel in een beslagkom en mix het mengsel even goed luchtig. Proef even of het zoet genoeg is, zo niet voeg dan nog iets van zoetmiddel toe.

 

Gebruik je gelatine?
Laat dan de blaadjes gelatine even weken in koud water. Vervolgens kun je deze uitknijpen en verwarmen in een laagje water. Roer het mengsel goed door zodat er geen klontjes meer te zien zijn. Wanneer de gelatine goed is opgelost kun je verder met de volgende stap.

9). Voeg de gelatine toe aan de Griekse yoghurt of soja yoghurt. Mix het geheel goed zodat het bindmiddel niet gaat klonteren. Wanneer je het mengsel nog even op hoge snelheid mix dan zal je merken dat het mengsel heel luchtig wordt.

10). Je kunt nu het kwarkmengel voorzichtig in de taartvorm gieten.

 

De Swirl!
11). Maak ondertussen de mango schoon en pureer de mango. Verwarm de gelatine (zoals ik hierboven heb beschreven) en voeg de mangopurée toe. Olé, olé en gaan met die purée! We zijn bijna klaar!

12). Verspreid het mengsel in een draaiende beweging over de taart.

 

13). Zet de cheesecake in de koelkast zodat deze kan opstijven. Het proces van opstijven heeft even tijd nodig, zo’n 4 uur. Al met al is het absoluut de moeite waard!

 

Garnering
Je kunt de taart versieren met stukjes verse mango of met wat pecannoten met wat kokosrasp. Maak er een feestje van!

 

Volg Marike 
instagram.com/oh.my.pie
www.facebook.com/ohhmypie

 

Vorige Volgende