Mijn winkelwagen

Je winkelwagentje is leeg.

Hoeveel pompoenpitten mag je eten?

hoeveel pompoenpitten mag je etenDe gezonde voedingstoffen in de pompoenpit dragen bij tot een waardevolle aanvulling in elk dieet. Natuurlijk is het onverstandig er veel te veel van te eten. Overdaad schaadt, ook in dit geval. Hoeveel pompoenpitten mag je eten per dag als je wilt afvallen of als je om andere redenen op een dieet bent aangewezen?

 

Verzadiging en ondersteuning bij gewichtsverlies

Pompoenpitten bevatten 345 calorieën per 100 gram. Dat lijkt veel, maar vergeleken met andere zaden en noten is dat de helft van het gemiddelde. Je hebt maar een kleine hoeveelheid nodig om een verzadigd gevoel te krijgen en langere tijd te behouden. Ze bevatten veel gezonde mineralen als kalium, calcium, fosfor, ijzer, magnesium en zink. De gezonde hoeveelheid kalium heeft onder andere een gunstige werking op de vochtbalans. Een dieet kan hierin nog wel eens een onbalans veroorzaken. Calcium verhoogt gewichtsverlies. Dat is uit verschillende onderzoeken bewezen. Magnesium heeft een belangrijke regelneef in de energiestofwisseling. Je krijgt er energie van en dat kun je in een dieet wel goed gebruiken. Zink heeft een gunstige werking op het immuunsysteem en het helpt bij de afbraak van koolhydraten.

 

Pompoenpitten oogsten

Pompoenpitten worden geoogst uit de pompoen. Je kunt ze ook thuis uit de pompoen halen en nadat je ze eerst goed hebt schoongemaakt (anders gaan ze schimmelen) kun je ze drogen op een schone theedoek boven de verwarming of in de oven bij een temperatuur van 40 graden Celsius. Na het drogen snijd je de zaden met een mesje of klein schaartje open. Het kost wat geduld. Het witte omhulsel gooi je weg.

 

De juiste hoeveelheid pompoenpitten

Dagelijks een handjevol pompoenpitten eten zal je helpen gewicht te verliezen. Je kunt een kleine portie pompoenpitten zo uit de hand eten. Je kunt ook kiezen voor pompoenpitten in de schil. De energie en extra tijd die je gebruikt om ze te schillen zal ertoe bijdragen dat je er minder van eet en dus minder calorieën inneemt, maar toch hetzelfde gevoel van verzadiging krijgt. Je kunt ze zo eten of even roosteren. Verder smaken ze prima in een risotto of andere rijstgerechten, pasta, salades, in brood en mits het dieet het natuurlijk toestaat, smaken ze ook heerlijk in gebak. Pompoenpitten kopen? Klik op de link.

 

Tip: Je kan pompoenpitten heel goed verwerken in een notenbrood

Vorige Volgende