Mijn winkelwagen

Je winkelwagentje is leeg.

Hoe maak je amandelmeel?

Amandelmeel wordt veel gebuikt in cakes en taarten met appel, ananas of peer. Natuurlijk kun je er ook heerlijke amandelkoekjes van maken. Je kunt amandelmeel, ook wel amandelpoeder genoemd, kant en klaar bestellen via notenstore.nl. Maak je het liever zelf? In deze blog lees je precies hoe je dit kunt doen.

 

Ingrediënten

Uiteraard heb je voor het maken van amandelmeel amandelen nodig. Je kunt het beste kiezen voor geblancheerde amandelen. Dit zijn amandelen waarvan het 'vliesje' al van is verwijderd. De amandelen worgen gebalanceerd door ze enkele seconden te koken, waardoor het 'vlies' vanzelf loslaat. Bestel de amandelen online bij de Notenstore en je hebt ze binnen 1 a 2 werkdagen in huis.

 

Aan de slag

Zodra je de amandelen in huis hebt kun je aan de slag. Allereerst weeg je de benodigde hoeveelheid amandelen af. Daarna kun je ze roosteren in een droge pan met antiaanbaklaag. Het roosteren komt de smaak van de amandelen te goeden. Na het roosteren moeten de noten gemaald worden. Dit kun je doen met bijvoorbeeld een koffiemolen of foodprocessor. Stop niet te vlug met malen, want het is belangrijk dat de amandelmeel een fijne structuur krijgt. Wat grovere korrels kun je overigens wel gebruiken om over ijs te strooien. Als het amandelmeel klaar is heb je een zeer voedzaam ingrediënt voor je baksels. Amandelmeel is laag in koolhydraten en raak aan eiwitten.

 

Bakken met amandelmeel

Met je eigengemaakt amandelmeel kun je allerlei lekkers maken. Zorg er in ieder geval voor dat je de oven niet hoger zet op 180 graden. Je baksel kan anders verbranden en dit is niet lekker en ook zeker niet gezond. Bak je taart, cake of koekjes liever iets te kort, zodat je het in de oven kunt laten afkoelen. Je baksel gaart dan nog even rustig na. Weet je niet zeker of je baksel gaar is? Steek er een prikker in en check of deze er schoon uit komt. Als je prikker schoon is, kun je het baksel uit de oven halen.

Amandelmeel bewaren

Het je amandelmeel over? Je eigengemaakte amandelmeel kun je om een luchtdichte trommel bewaren. Wil je het langer bewaren? Vries de amandelmeel dan in, zodat het meerder maanden houdbaar blijft. Je hebt zo altijd wat achter de hand.

Wil je snel beginnen met het maken van je eigen amandelmeel? Begin dan met stap 1 en bestel amandelen van zeer goede kwaliteit bij notenstore.nl.

Vorige Volgende