Het is het eeuwige dilemma van iedere foodlover: hoe combineren we lekker eten met een gezonde lifestyle. Het antwoord is al te vaak dat lekker niet altijd met gezond samengaat. Gelukkig zijn er uitzonderingen die je zonder het minste schuldgevoel naar binnen kunt spelen. Havermout muffins zijn zo’n heerlijke uitzondering. Maar hoe maak je dat nou die havermout muffins?
Nu je de ingrediënten kent van een lekkere havermout muffin is het tijd de handen uit de mouwen te steken. Je begint natuurlijk altijd met de oven al lekker voor te verwarmen op 170 graden. Neem daarna de banaan, de havermout, het bakpoeder, de melk en de eieren en mix dat een paar minuten in een kom tot het een stevige massa wordt. Voeg hieraan de eetlepel honing toe, dit kan eventueel ook achterwege gelaten worden als het baksel wat te zoet voor je is.
Na de honing is het tijd om de kaneel, het zout en de zonnebloemolie toe te voegen. Een kleine scheut olie is hier al voldoende voor. Geen zonnebloemolie in huis? Olijfolie is een goed alternatief en in noodgevallen kan je zelfs een beetje boter gebruiken. Alles nog kort even mixen en de blauwe bessen aan het beslag toevoegen.
Leg nu de muffin vormpjes voor je uit en verdeel het beslag over de vormpjes en bak ze 35 minuten in de voorverwarmde oven. Zoals altijd: het beslag is gaat als er aan het mes niets blijft hangen.
Er zijn ook zat alternatieven voorhanden voor wie geen blauwe bessen lust. Vervang de bessen door chocolade en voeg een grote eetlepel cacaopoeder toe aan het beslag voor een chocolade havermout muffin. Ook variaties met appel en vanille zijn perfect mogelijk. Wat je ook het lekkerste lijkt: geniet zonder schuldgevoel van deze heerlijke muffins.
Bekijk ook ons: Notenbrood recept