Mijn winkelwagen

Je winkelwagentje is leeg.

Goji bessen tegen veroudering

In Aziatische landen wordt de goji bessen al eeuwenlang gegeten, vanwege hun gemeende gezondheidseffecten en het zeer vertragende effect op de veroudering. Zo zou een Chinese man met de naam Li Qing Yuen een leeftijd van maar liefst 252 jaar hebben bereikt, mede doordat hij zijn hele leven lang goji bessen heeft gegeten. Hij is niet alleen extreem oud geworden, maar ook heeft hij tot de leeftijd van 200 jaar les gegeven aan de universiteit van Bejing.

Goji bessen zijn de vruchten van de boksdoorn, een plant uit de nachtschadefamilie. Oorspronkelijk komt de boksdoorn uit China, maar in de achttiende eeuw is deze ook in Europa ingevoerd. Een goji bes is een helder rood-oranje gekleurde bes van ongeveer anderhalf tot twee centimeter groot. De smaak van deze bessen lijkt iets op de smaak van kersen en veenbessen.

 

Vertraag het verouderingsproces door het eten van goji bessen

goji bessen verouderingOns lichaam maakt vrije radicalen aan. Dit zijn bijproducten die worden achtergelaten bij de processen als eiwitomzetting, celdeling en de productie van energie. In ieder mensenlichaam vinden deze processen plaats, dus in ieder lichaam komen vrije radicalen vrij. Wanneer je teveel vrije radicalen in je lichaam hebt, zal je DNA sneller beschadigen en de beschadiging van het DNA heeft onder andere een versnelde (huid)veroudering tot gevolg.

Veroudering van je lichaam is niet te voorkomen, maar wel te vertragen! Om dit proces langzamer te laten verlopen, kun je zorgen dat je voeding rijk aan antioxidanten tot je neemt. Antioxidanten vangen namelijk de vrije radicalen die vrijkomen in het lichaam weg en hierdoor kan schade aan het DNA worden voorkomen.

De gojibes bevat onder andere grote hoeveelheden bètacaroteen, vitamine C, chroom, zink, selenium, luteïne en vitamine E. Al deze stoffen werken als antioxidant, en zullen dus bijdragen aan de vertragen van het verouderingsproces.

 

Studies en onderzoek naar de effecten  op het verouderingsproces van de gojibes

Aan het Nationaal instituut van Veroudering zijn onderzoeken gedaan naar de effecten van het eten van goji bessen bij verschillende zoogdieren. Dr. Richard Cutler heeft met studies aangetoond dat de levensverwachting van zowel mens als dier aanzienlijk stijgt naarmate er meer antioxidanten in de cellen aanwezig zijn.

De hoogste leeftijden werden behaald door de groep met de grootste hoeveelheid antioxidanten in hun cellen. En laat de gojibes nu ontzettend rijk zijn aan deze antioxidanten. Je kunt dus stellen dat het regelmatig eten van goji bessen wel degelijk het verouderingsproces vertraagt. Je kan goji bessen eten op verschillende manieren.

Vorige Volgende