Mijn winkelwagen

Je winkelwagentje is leeg.

Gezonde Pizza maken met dit recept!

gezonde pizzaBij pizza's denkt men al snel aan een ongezonde en vette hap. Vaak is dat ook het geval, vooral het gebruik van veel kaas en vlees maakt de pizza een ware caloriebom. Echter zijn er prima alternatieven om een gezonde pizza te maken. Van oorsprong is de pizza ook helemaal niet zo ongezond, eet bijvoorbeeld maar eens een pizza in Italië. Dan krijg je een dun belegde pizza en in plaats van heel vette kaas wordt er mozzarella gebruikt. Een gezonde pizza kan net zo lekker zijn als een ongezonde vette pizza. Voordeel hiervan is dat je er extra vaak van kunt genieten, zonder je schuldig te voelen. Wij hebben voor jou een gezonde pizza samengesteld met pesto, mozzarella, rucola, cherrytomaatjes en pijnboompitten.

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 250 gram volkorenmeel
  • snufje zout
  • half pakje droge gist
  • water

Beleg:

  • Tomatenpuree
  • Twee bolletjes mozzarella
  • Groene pesto
  • Bakje cherrytomaatjes
  • Geroosterde pijnboompitten
  • Verse basilicum
  • Rucola

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 150 graden. Doe het meel, zout, gist en water in een kom. Het water zorgt ervoor dat het kneedbaar wordt. Als het te nat is, doe er dan nog wat meel bij, is het te droog, doe er dan wat water bij. Kneed het mengsel en laat het een halfuur rijzen. Daarna kun je het deeg uitrollen tot een pizzabodem.

Verdeel de tomatenpuree over de bodem heen, zodat er een dun laagje ontstaat. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel het over de bodem. Breng met een lepeltje pesto aan, de hoeveelheid kun je naar eigen wens bepalen. Halveer de cherrytomaatjes en verdeel ze gelijkmatig over de pizza. Rooster de pijnboompitten kort in een pan, olie is niet nodig. Verdeel ze over de pizza heen. Zet de pizza vervolgens een halfuur in de oven. Haal de pizza er uit als hij gaar is en bestrooi het rijkelijk met rucola en verse basilicumblaadjes.

En klaar is je gezonde pizza! Wees niet al te royaal met de pesto als je een echte gezonde pizza wilt. Hier zit namelijk ook veel kaas in. Pesto heeft een sterke smaak en je hebt dus niet heel veel nodig om je pizza wat extra smaak te geven. Je kan goed variëren met deze pizza, bijvoorbeeld door de rucola en de basilicumblaadjes de laatste 5 minuten nog mee te bakken in de oven. Of gebruik zongedroogde tomaatjes in plaats van cherrytomaatjes. Genieten van deze gezonde pizza zul je in ieder geval doen!

 

Bekijk ook onze: zoete aardappelsalade recept

Vorige Volgende