Gedroogde tijm heeft een uitgesproken kruidige smaak met een citroenachtig aroma. Tijm wordt veel gebruikt in Franse en Mediterrane gerechten.
Tijm (Thymus vulgaris) is een plant met houtige stelen en smalle groene blaadjes, behorend tot de lipbloemenfamilie. Het kruid vindt zijn oorsprong in het Middellandse Zeegebied en delen van Azië en wordt tegenwoordig wereldwijd verbouwd.
Biologische gedroogde tijm is een heerlijke smaakmaker in allerlei gerechten. In tegenstelling tot veel andere kruiden, voeg je tijm juist aan het begin van het kookproces toe, zodat het kruid zijn aroma’s het beste kan afgeven. Gebruik tijm bijvoorbeeld in stoofschotels, sauzen en marinades, of om vlees, aardappelen of groenten op smaak te brengen.
Ingrediënten: tijm (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Duitsland
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1160 kJ (276 kcal) | |
Vet | 7,4 g | |
- waarvan verzadigd | 2,7 g | |
Koolhydraten | 64 g | |
- waarvan suikers | 1,7 g | |
Voedingsvezels | 37 g | |
Eiwitten | 9,1 g | |
Zout | 0,14 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews