Paprikapoeder edelsüss is een traditioneel Hongaars specerij dat zowel smaak als kleur toevoegt aan veel verschillende gerechten. De smaak is mild en zoet.
Paprikapoeder edelsüss wordt gemaakt van typische, puntige rode paprika’s. Ondanks hun gelijkenis in uiterlijk met Spaanse pepers, zijn deze paprika's milder en zoeter van smaak. Om paprikapoeder te verkrijgen worden de paprika’s zorgvuldig gedroogd en vervolgens vermalen tot poeder.
Biologische paprikapoeder edelsüss kan veelzijdig gebruikt worden in gerechten. Het is van oorsprong een onmisbaar ingrediënt in typisch Hongaarse goulash, maar ook in stoofschotels, soepen en sauzen is het een heerlijke toevoeging. Je kunt paprikapoeder edelsüss bovendien gebruiken als kruidenrub voor vlees, vis of groenten. Laat het poeder niet verbranden, want dan wordt de smaak bitter.
Ingrediënten: paprika (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Spanje
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1498 kJ (359 kcal) | |
Vet | 13 g | |
- waarvan verzadigd | 1,7 g | |
Koolhydraten | 35 g | |
- waarvan suikers | 0 g | |
Voedingsvezels | 21 g | |
Eiwitten | 15 g | |
Zout | 0,09 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews