Gemalen biologische komijn is een veelgebruikte smaakmaker in keukens over de hele wereld. De specerij heeft een kenmerkende warme en kruidige smaak.
Komijnzaad zijn de gedroogde vruchten van de komijnplant (Cuminum cyminum), een kruidachtige plant die behoort tot de schermbloemenfamilie. De plant groeit kleine witte of lila bloemen die zich ontwikkelen tot langwerpige vruchten.
Biologische gemalen komijn is een veelzijdig kruid, dat onder andere veel gebruikt wordt in de Mexicaanse, Indiase en Noord-Afrikaanse keuken. Dankzij de warme, aromatische smaak past komijn goed bij gerechten zoals curry’s, stoofschotels en soepen. Het is ook ideaal voor het kruiden van vlees, vis of groenten. Voeg gemalen komijn bij voorkeur pas aan het einde van het bereidingsproces toe om de smaak het best tot zijn recht te laten komen.
Ingrediënten: komijn (van biologische landbouw)
Land van herkomst: India
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1782 kJ (427 kcal) | |
Vet | 22 g | |
- waarvan verzadigd | 1,9 g | |
Koolhydraten | 34 g | |
- waarvan suikers | 0 g | |
Voedingsvezels | 11 g | |
Eiwitten | 18 g | |
Zout | 0,42 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews