Gedroogde jeneverbessen zijn een verassende smaakmaker die zeker een plekje verdienen in jouw kruidenkastje. Jeneverbessen geven je gerechten een licht pittige, bitterzoete en kruidige smaak.
Hoewel de naam anders doet vermoeden, zijn jeneverbessen officieel geen bessen. Het zijn eigenlijk de zwartblauwe kegelvruchten die groeien uit de haarachtige bloemen (katjes) van de conifeer Juniperus communis. Deze struik kan een hoogte tot wel 10 meter bereiken.
Omdat jeneverbessen hun smaak langzaam afgeven, komen ze het beste tot hun recht in gerechten waarin ze lang meegekookt worden. Jeneverbessen zijn bijvoorbeeld ideaal voor stoofgerechten, sauzen, marinades en ragouts. Traditioneel worden jeneverbessen ook gebruikt als smaakmaker voor zuurkool. Door de jeneverbessen te kneuzen of te vermalen vlak voor gebruik, zorg je ervoor dat er extra smaak vrij kan komen.
Ingrediënten: jeneverbessen (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Albanië
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | - | |
Vet | - | |
- waarvan verzadigd | - | |
Koolhydraten | - | |
- waarvan suikers | - | |
Voedingsvezels | - | |
Eiwitten | - | |
Zout | - |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews