Biologische cayennepeper is een pikante smaakmaker is handige poedervorm. Met dit veelzijdige ingrediënt geeft je jouw gerechten in een handomdraai een pittige twist.
De cayennepeper is een langwerpige rode peper met een scherpe smaak. Deze populaire Spaanse peper wordt in veel verschillende keukens gebruikt als specerij in poedervorm. Na de oogst worden de pepers eerst gedroogd en vervolgens vermalen tot een fijn poeder.
Biologische cayennepeper is ideaal om extra pit toe te voegen aan jouw gerechten. Gebruik deze pikante smaakmaker bijvoorbeeld in sauzen, stoofschotels, soepen, saladedressings of marinades. Cayennepeper is ook een verrassende lekkere toevoeging aan warme chocolademelk of een smoothie. Let er wel op dat je niet te veel cayennepeper toevoegt, de specerij is namelijk behoorlijk krachtig.
Ingrediënten: cayennepeper (Gemalen chilipeper Cayenne, 15k SHU*) (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Spanje
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
*) 15k SHU: Dit verwijst naar de Scoville Heat Units (SHU), een schaal die de pittigheid van chilipepers meet. 15k SHU (15.000 Scoville-eenheden) betekent dat deze cayennepeper een gematigd pittig niveau heeft. Ter vergelijking: een jalapeño-peper heeft doorgaans tussen de 2.500 en 8.000 SHU, terwijl een habanero tussen de 100.000 en 350.000 SHU kan hebben.
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1330 kJ / 318 kcal | |
Vet | 17 g | |
- waarvan verzadigd | 3,3 g | |
Koolhydraten | 57 g | |
- waarvan suikers | 10 g | |
Voedingsvezels | 27 g | |
Eiwitten | 12 g | |
Zout | 0,08 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)